Kontakta oss/Bli medlem >>
För barnen

Vad händer i föreningen under 2018

 Tillbaka
   

 

Vi har börjat fylla på kalendariet med 2018:års aktiviteter i föreningen. Kalendariet kommer sedan att uppdateras efter hand.

Museet

Museet är öppet alla dagar under perioden 1 juni - 31 augusti klockan 10-16. OBS! Midsommarafton stängt. Övriga tider öppnar vi för gruppbesök. För vidare upplysningar ring museet, tel. 0176-502 59 eller skriv via e-mail: info@sjofartsmuseet.se.                     

Vårrustning

Lördagen den 26 maj är det vårrustning på museet. Vi börjar kl. 09.00. Alla är välkomna att komma och hjälpa till.

Nationaldagen

På Nationaldagen den 6 juni blir det underhållning, tal, servering, lotter m.m. i samarbete med SPF Skutan. Flaggan hissas kl. 13.00.

Konsturställninegn "Saltstänk"

Efter Norionaldagsfirandet den 6 juni invigs sommarens konstutstälning i Båthuset. Årets utställning kallas "Saltstänk" med tavlor av Åbokonstnären TH Norling.

Postrodden över Ålands Hav

Årets Postrodd, den 45:e i ordningen går av stapeln lördagen den 16 juni med start vid Postbryggan på Eckerö kl. 10.00. Första båt beräknas ankomma Grisslehamn ca kl. 13. OBS! Lokala tider.

Efraim passerar linjen

Fredagen den 6 juli och söndagen den 8 juli planerar Teater DaVinci att uppföra en omarbetad version av den gamla Vågmanpjäsen "Efraim passerar linjen". Bl.a. har man lagt in musik av Jörgen Toresson. (OBS! Ingen föreställning lördagen den 7 juli p.g.a. speedway-GP i Hallstavik)

Beckbyxans Dag

Beckbyxans Dag firas i år söndagen den 22 juli med hanterkare, underhållning, egenaktiviter mm. Aktiviterterna håller till över hela museiområdet inklusive gästbryggan vid Storfjärden. För årets underhållning från scenen står Susanne Alfvengren, studentorkestern Wijkmanska Blecket samt Bottle Neck John, som spelar och sjunger ackompangerad av en tändkulemotor. 

Kanalkapprodd

Även under 2018 kommer vi att anordna Kanalkapprod i samband med Elmsta-Natta. Vi står för båtarna. Anmäl lag (fyra man/lag) till museet.

Skärgårds- och sjömansvisor

Söndagen den 5 augusti blir det sjömans- och skärgårdsvisor på Kaplansbacken. Årets huvudartist blir Derek Hudson, bl.a. känd från 70-talsgruppen Scafell Pike. Han har även medverkat i Sjöfartsminnesföreningens tre skivutgivningar. Vi hoppas att vi kan vara ute, men om vädret inte vill, så får vi liksom 2017 flytta in i Båthuset. Vi börjar kl. 14 och arrangemeanget är ett samarbete med Väddö Musiksällskap.

Minneskonsert

För att manifestera 80-årsjubileet kommer föreningen i samarbete med Väddö församling att anordna en minneskonsert i Väddö kyrka lördagen den 25 augusti kl. 18.00. Deltagare blir bl.a. Lars-Åke Johansson, Melker Stendahl, Gunnar Birgersson, Lisbeth Modin, Lars Nylén m.fl.

Övriga jubileumsaktiviteter

Eftersom föreningen fyller 80 år planerar vi bl.a. en stor fest till självkostnadspris på Kaplansbacken under sommaren. Vi återkommer när vi om det är möjligt att genomföra detta.

Temakvällar

Under hösten i oktober/november planerar vi två temakvällar. Den en kommer att handla om sumpar, både havsgående sumpar och roddsumpar. Ämnet för den andra temakvällen är ännu inte klart.

Ångbåten S/S Elmsta

Sjöfartsmuseets ångbåt S/S Elmsta komer att göra turer i Väddö kanal under sommaren. Mer information om detta kommer senare.

Övrigt

Kalendariet kommer att fyllas på efterhand, bl.a. planerar vi att delta i andra hembygdsdagar och liknande arrangemang. 

 
 Copyright 2018 Roslagens Sjöfartsminnesförening    Logga in