Kontakta oss/Bli medlem >>
För barnen

Vad händer i föreningen under 2019

 Tillbaka
   

KALENDARIUM FÖR 2019. Kalendariet kommer sedan att uppdateras efter hand.

Museet

Museet är öppet alla dagar under perioden 1 juni - 31 augusti klockan 10-16. OBS! Midsommarafton stängt. Övriga tider öppnar vi för gruppbesök. För vidare upplysningar ring museet, tel. 0176-502 59 eller skriv via e-mail: info@sjofartsmuseet.se. OBS! Öppethållandet i Lars Matts Eriks sjöbod i Grisslehamn påverkar inte museets öppettider. 

Lars Matts Eriks sjöbod

Sjöboden i Grisslehamn kommer att hållas öppen vid speciella tillfällen. Just nu vet vi att det kommer att vara öppet i samband med invigningen av S:t Olavs Waterway den 7 juni, vid starten av Postrodden och vid Grisslehamnsdagen. Extra öppethållande kommar även att ske under juli månad.                   

Ångbåten S/S Elmsta

Sjöfartsmuseets ångbåt S/S Elmsta kommer att gå reguljära turer varje lördag under perioden 29 juni t.o.m 31 augusti 2019. Dessutom kommer man att köra på Beckbyxans Dag och på Elmsta-Natta.

Beckbyxans Dag

Beckbyxans Dag firas söndagen den 21 juli kl. 10-16 med hantverkare, underhållning, öppet hus, båtar vid bryggan m.m.

Sjömans- och skärgårdsvisor

Sjömans- och sjärgårdsvisor söndagen den 4 augusti har hunnit bli en tradition. Även i år kommer vi att tillsammans med Väddö Musiksällskap genomföra detta evenemang. Årets gäsrartist är Johan Taube. Observera att vi vid dåligt väder flyttar in i Båthuset.

Hallstaviksdagen

Lördagen den 7 september i samband med Kulturarvsdagen kommer vi att finnas med ett informations- och försäljkningstält vid Centrumtorget i Hallstavik.

Kulturarvsdagen

Söndagen den 8 september i samband med Kulturarvsdagen kommer vi att finnas med ett informations- och försäljningstält vid f.d. Roslagsmuseet i Norrtälje.

Temakväll "Att var styrman på ett modernt containerfartyg"

TYVÄRR HAR VI VARIT TVUGNA ATT SKJUTA FRAM DENNA TEMAKVÄLL PÅ OBESTÄMD TID. Eva-Lisa Åhman, 2:e styrman inom Maersk-koncernen och berättar om att jobba på ett modernt containerfartyg.Vi återkommer med exakta tider för detta evenemang.

Övrigt

Kalendariet kommer att fyllas på efterhand, bl.a. planerar vi att delta i andra hembygdsdagar och liknande arrangemang. 

 
 Copyright 2019 Roslagens Sjöfartsminnesförening    Logga in