Kontakta oss/Bli medlem >>
För barnen

Roslagens Sjöfartsminnesförening är en ideell förening som stärker och utvecklar intresset för Roslagens sjöfartshistoria. Vi driver det innehållsrika och trivsamma Roslagens Sjöfartsmuseum i Älmsta på Väddö, vackert beläget på sluttningen ner mot Väddö kanal. Du kan även lyssna på ljudfiler och ljudguider för synskadade som handlar om Roslagens segelsjöfart.
 
Vi är även svensk arrangör för den historiska Postrodden över Ålands Hav, som sker i juni varje år. Varje vår firas Valborgsmässoafton, Nationaldagen och Beckbyxans Dag vid museet med underhållning och god gemenskap.


Vår populära årsskrift, Rospiggen har utgivits årligen sedan 1940. Den innehåller många spännande skildringar från Roslagens sjöfartshistoria.

Titta gärna in på vår facebook-sida. Observera att Postrodden numera även har en egen facebook-sida.

Minnesankaret på Väddö kyrkogård 60 år - 2017

 

      

 

 

 

 

 

 

 

Roslagens Sjöfartsmuseum är stängt för säsongen. Vi tar dock fortfarande emot gruppbesök. Kontakta oss via e-post: info@sjofartsmuseet.se eller per telefon 0176-502 59 under öppettider. För grupper tillhandahåller vi även guider mot extra ersättning. Observera att expeditionen inte är öppen alla dagar under lågsäsong, därför ar det lättas att få kontakt med oss via e-post. På museet tar vi både kortbetalning och swish.

ROSPIGGEN 2018

Rospiggen 2018 är nu packad och på väg till våra medlemmar. Den kommer snart att finnas att tillgå i de butiker som vanligen säljer boken. Vill du ha en försmak på bokens innehåll kan du titta här. Du kan även läsa Svante Lövgrens beskrivning av bokens innehåll.

POSTRODDEN 2017

Årets Postrodd är nu genomförd. Totalsegrare blev finska Ålands haf, bästa bästa mixrote österbottniska Margaretha af Qvarken. Tyvärr hade vi i år ingen ren damrote. Snabbaste rote var Doris af Gräsö. Du hittar hela resultatlistan här. 

ORDFÖRANDES MEDLEMSBREV

Här kan du läsa ordförandes senaste medlemsbrev. Du kan även hitta tidigare medlemsbrev under fliken Medlemsbrev.

RENOVERING OCH NYBYGGE AV TRÄBÅTAR

Varje torsdag mellan klockan 10 och 15 håller Föreningen Allmogebåtar till i museets verkstadslokal, Beckhuset: För närvarande renoverar dom postroddsbåten Gittan av Norrsund och bygger en ny jaktkanot. Är du intresserad av att se hur det går till är du välkommen till Beckhuset på ovanstående tid.

VI HAR NU BÖRJAT FYLLA PÅ KALENDARIET FÖR 2018

Under fliken kalendarium har vi börjat fylla på vad som kommer att hända i föreningen under 2018.

VAD HAR HÄNT I FÖRENINGEN UNDER DE SENASTE ÅREN

Vill Du se vad som har hänt i föreningen under de senaste åren kan du titta under fliken "Genomförda aktiviteter".

 
 Copyright 2017 Roslagens Sjöfartsminnesförening    Logga in