Kontakta oss/Bli medlem >>
För barnen

Roslagens Sjöfartsminnesförening är en ideell förening som stärker och utvecklar intresset för Roslagens sjöfartshistoria. Vi driver det innehållsrika och trivsamma Roslagens Sjöfartsmuseum i Älmsta på Väddö, vackert beläget på sluttningen ner mot Väddö kanal. Du kan även lyssna på ljudfiler och ljudguider för synskadade som handlar om Roslagens segelsjöfart.
 
Vi är även svensk arrangör för den historiska Postrodden över Ålands Hav, som sker i juni varje år. Varje vår firas Valborgsmässoafton, Nationaldagen och Beckbyxans Dag vid museet med underhållning och god gemenskap.


Vår populära årsskrift, Rospiggen har utgivits årligen sedan 1940. Den innehåller många spännande skildringar från Roslagens sjöfartshistoria.

Titta gärna in på vår facebook-sida. Observera att Postrodden numera även har en egen facebook-sida.

Roslagens Sjöfartsminnesförening 80 år - 2018

Postrodden över Ålands hav 45 år - 2018

Beckbyxans Dag 35 år - 2018 

      

 

 

 

 

 

 

 

Roslagens Sjöfartsmuseum är stängt för säsongen. Vi tar dock fortfarande emot gruppbesök. Kontakta oss via e-post: info@sjofartsmuseet.se eller per telefon 0176-502 59 under öppettider. För grupper tillhandahåller vi även guider mot extra ersättning. Observera att expeditionen inte är öppen alla dagar under lågsäsong, därför ar det lättas att få kontakt med oss via e-post. På museet tar vi både kortbetalning och swish.

VÅRRUSTNING

Lördagen den 26 maj har vi vårrustninghsdag på museet. Vi ska iordningsställa allt inför årets museisäsong. Vi börbörjar kl. 09.00. och alla är välkomna att komma och hjälpa till. Juy fler som kommer, desto mer hinner vi göra.

POSTRODDEN 2018

Årets Postrodd går av stapeln lördagen den 16 juni med start på Eckerö. Anmalän är nu öppen. Vi ser gärna att du anmäler dig så snart som möjligt. Anmälan hittar du här. Om du vill se resultaten från tidigare år kan du gå in på Postroddsfliken till vänster.

ORDFÖRANDES MEDLEMSBREV

Här kan du läsa ordförandes senaste medlems-brev från maj 2018. Du kan även hitta tidigare medlemsbrev under fliken Medlemsbrev.

RENOVERING OCH NYBYGGE AV TRÄBÅTAR

Varje torsdag mellan klockan 10 och 15 håller Föreningen Allmogebåtar till i museets verkstadslokal, Beckhuset: För närvarande renoverar dom den över 100 år gamla postroddsbåten Xylografen och en gammal rundeka. När vädret så tillåter hjälper de även till med ångslupen Elmsta. Är du intresserad av att se hur det går till är du välkommen till Beckhuset på ovanstående tid.

VI HAR NU BÖRJAT FYLLA PÅ KALENDARIET FÖR 2018

Under fliken kalendarium har vi börjat fylla på vad som kommer att hända i föreningen under 2018.

VAD HAR HÄNT I FÖRENINGEN UNDER DE SENASTE ÅREN

Vill Du se vad som har hänt i föreningen under de senaste åren kan du titta under fliken "Genomförda aktiviteter".

 
 Copyright 2018 Roslagens Sjöfartsminnesförening    Logga in